Onze Shelties

Momenteel hebben we 3 shelties Asha (Quashee Wintersnow), Akira en Callie (Callie Delespino).

In 1994 kochten wij onze eerste sheltie, Laika. Vanaf toen is de grote liefde voor dit ras ontstaan. Helaas hebben we op 9,5 jarige leeftijd haar in laten slapen, om haar verder geen onnodige pijn te laten lijden, vanwege haar ziekte.

Toen zijn we op zoek gegaan voor een andere sheltie en kwamen we terecht bij Ad en Monique van Poppel (kennel Quashee), waar wij onze Asha in 2004 kochten.

In 2005 wilde we graag nog een sheltie erbij nemen. We stonden in twijfel of we een sheltie zouden kopen of een nestje met Asha zouden fokken. Toen Ad en Monique ons aanboden om ons mee te helpen, hebben we de knoop doorgehakt en wierp ons Asha haar eerste nestje op 6 januari 2006, waar wij ons Akira van gehouden hebben. Wij zijn Ad en Monique daar heel erg dankbaar voor.

Op 19 april 2008 kreeg ons Akira pups. Aanvankelijk wilde we eerst nog geen derde sheltie erbij nemen, maar we vonden Callie zo mooi en lief (met een super ondeugende blik) dat we toch maar besloten om haar in ons kennel op te nemen.

Onze pups groeien in huis op en een goede socialisatie vinden wij erg belangrijk. Voor alle pups wordt een stamboom aangevraagd, ze worden gechipt, ontwormd en gent volgens schema. Wij verkopen ze allemaal met contract. We gebruiken daarvoor het standaard contract van de Nederlandse Sheltie Vereniging (NSV).Tevens krijgt U een kopie van de uitslag van het door de ECVO uitgevoerde oogonderzoek van de pups en een Europees paspoort

Wij zijn lid van de Nederlandse Sheltie Vereniging en van de Sheltiestem.